Sa Porxada

Mare de dia: Pilar Durán.

Formació:  Som mare d’un nin nascut al 2015. Som treballadora social i sempre m’ha agradat estar en contacte amb infants i observar com es desenvolupen i creixen. Gràcies a la maternitat m’he submergit dins el món de la criança respectuosa i les pedagogies actives, lliures i alternatives; llegint llibres i realitzant cursos de formació, m’he anat formant per tal de poder dedicar-me als infants com a mare de dia. Convertir-me en mare m’ha romput molts d’esquemes a la meva vida, del meu fill aprenc cada dia i ell em fa millor persona i em dóna forces per seguir endavant aquest projecte. Acompanyar als infants en aquest procés tan important és el que més em motiva

Direcció:  Manacor

Proposta:  Sa Porxada és un espai de mare de dia situat a Mallorca, al poble de Manacor. El projecte neix de la necessitat de oferir als infants un espai on puguin ser ells mateixos, al cap i a la fi, on pugin ser infants, on puguin créixer i desenvolupar-se d’una manera natural i al seu ritme. Els primers anys de la infància són fonamentals i per això la criança respectuosa hi té un paper caudal. La figura de mare de dia és una opció educativa professional que acompanya a infants de 0 a 6 anys, vol ser una continuïtat de la pròpia llar. Ofereix grups reduïts per tal d’oferir a l’infant un espai íntim, càlid, individualitzat i així donar una atenció personalitzada, respectuosa, propera. Tant de bo els pares i mares no haguessin de tornar a treballar després de tenir un infant, però en la majoria dels casos no és així i conciliar la vida familiar i laboral avui en dia és missió impossible; un es veu amb la necessitat de escollir entre família i feina i per això la opció de mare de dia és la que s’aproxima més a una segona llar per l’infant. Un espai familiar on es puguin sentir segurs i amb confiança per poder desenvolupar-se de manera lliure, sense presses ni pressions.

Sa Porxada és un espai situat a tres minuts de Manacor, estem a foravila i això ens permet gaudir de la naturalesa amb tot el seu potencial. Ofereix un espai càlid, proper on l’infant amb seguretat i confiança pugui fer florir tot allò que porta dintre seu, un espai on l’infant és tractat com allò que és, un infant. Els espais ofereixen diferents ambients i espais de jocs lliure on l’infant pot moure’s amb llibertat, amb contacte amb la natura i els animals i hi pot experimentar, manipular, embrutar-se. Dintre de l’horari de matí els pares tenen flexibilitat d’entrada o sortida i el procés d’adaptació dura tant com l’infant i els pares necessiten.

 

Más información en  sa-porxada-mare-de-dia-manacor

saporx-2saporxadasaporxada-2

Ir a la barra de herramientas